„Левски ми е като втори дом. В зала „Христо Ботев” Левски ще победи Тампере!”, това обяви пред Гонг наставникът на волейболния Левски волей Мартин Стоев. Сините приемат финландския Тампере в четвъртък от 18:00 часа в първи мача от CEV Cup. В тима на Стоев са националите Георги и Валентин Братоев, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Симеон Александров, Златко Кьосев и възстановяващият се след операция Костадин Стойков.

Ето какво каза още пред Гонг Мартин Стоев:

- Общо взето сме готови, но да видим до каква степен ще успеем да се сработим защото близнаците Братоеви се прибраха в събота от Катар. Имаме три дни да се сработим, а това е много малко, но ще се опитаме поне по-елементарните неща да ги сработим.

- Жани Желязков и Костадин Стойков имат контузии, как са?

- Костадин Стойков ще има нужда от повече време да се възстанови. Според мен поне 2 месеца ще му трябва да влезе във форма. Той е след операция на четириглавия мускул. Неговото възстановяване не е за 1-2 дни. Четириглавия мускул е по-трудно и сложно да възстановиш, тя не е една глава, а четири. Ние не му даваме и зор защото му е втора операция на този крак и не трябва да се правят експерименти. На Жани Желязков контузията е по-лека и се надявам до мача да му отшуми.

- Как се чувствате отново начело на Левски?

- Аз съм бил с изключение на Миньор Бухово, само в Левски. Като втори дом ми е! Така че нищо различно не съм видял.

- Какво знаете за Тампере?

- За съжаление се надявам да намерим по най-бързия начин информация. Имаме стара от миналата година, а отборът не е същият. Това, което чувам е, че е малко по-слаб от предишния. Нашият статистик Росен Русинов се опитва чрез някакви поляци да намери информация, дано я намери до утре.

- Това означава ли, че Левски излиза срещу Тампере на тъмно?

- Ако не намерим информация до утре, напълно да!

- На футболния терен, когато Левски игра и загуби от Тампере, последваха големи сътресения. Какво да очакваме сега на волейболното поле?

- Аз мисля, че в зала „Христо Ботев” Левски ще спечели!

- И заради футболния Левски ще си върне на Тампере?

- Заради футболен и всякакъв Левски! Тук става въпрос за български отбор срещу чуждестранен. Трябва всички да са за българския отбор независимо кой е той.

- Зала „Христо Ботев” има по-малък капацитет, очаквате ли да се напълни?

- Надявам се! Бях приятно изненадан на мача с Кърджали зала Сиконко беше пълна като имаше дори правостоящи хора. Надявам се едни 1000 човека да дойдат в четвъртък. В събота от 17:30 часа пък играем като домакин на Нефтохимик 2010.

- По план ли върви програмата Ви?

- Да, всичко е по план. Въпросът е, че възстановяването на Костадин Стойков ще бъде много бавно.

- Вчера пред Гонг Георги Братоев сподели, че целта му е да върне шампионската титла във витрината на Левски, защото тя е отсъствала 3 години. Това ли е целта Ви?

- Целта е това! И другата основна цел е да направим всичко възможно да върнем Красимир Гайдарски в националния отбор! Това е един център, който е дал много на българския волейбол и трябва още да дава! И другата ни индивидуална цел е да се направи този синхрон, който имаше между Андрей Жеков и Боян Йорданов, сега да го има с двамата братя Братоеви, за да е също в полза на националния ни отбор.