Отборът на Марица Пловдив постигна петата поредна победа, но загуби първи гейм от началото на сезона в първенството на България по волейбол за жени. В пловдивската зала "Сила" шампионките постигнаха успех с 3:1 (25:18, 25:16, 17:25, 25:18) над един от основните претенденти за медалите - Казанлък Волей.

Състезателките на треньора Борислав Крачанов запазиха първото място във временното класиране в първенството с актив от 15 точки и 15:1 гейма. С пет победи и същия точков актив, но с един изигран мач повече и по-слабо геймово съотношение, е вторият ЦСКА.

В първия гейм Марица наложи надмощието си най-вече благодарение на по-добрата си игра в нападение. Гостите продължиха да бъдат настоятелни и във втория гейм, а в третата част успяха да спечелят с убедителното 25:17. Домакините обаче взеха четвъртия гейм и постигнаха нова победа.

Силвана Чаушева стана топреализатор на мача с 19 точки за Марица, следвана от Александра Миланова и центъра на Казанлък Волей Мария Кривошийска с по 14. Силен мач направи и разпределителката на Марица Кристина Гунчева, която отбеляза 5 точки.

В сряда, 8 декември, от 19 часа в пловдивската зала "Колодрума" Марица посреща турския гранд Фенербахче (Истанбул) в първия си домакински мач за сезона в Шампионската лига.