Волейболистките от представителния женски отбор на Марица тръгнаха за подготвителния си предсезонен лагер в Турция с уредени поне 2 сигурни контролни срещи там. Това съобщи мениджърът на клуба Борис Халачев, преди заминаването на тима за южната ни съседка.

Подготовката на пловдивчанки ще се проведе в турския град Бурса, а лагерът ще бъде в продължение на 10 дни.

Жълто-сините от Кършияка ще изиграят проверки срещу двата местни волейтима от Бурса, единият от които играе в турската елитна Суперлига.

Маричанки заминаха с автобус за южната ни съседка. Групата наброява 15 човека, като в състава не бяха петте девически националки – Велина Кансъзова, Мира Тодорова-Пастата, Силвия Андреева, Теодора Симеонова и Кристина Гунчева, които са ангажирани с държавния волейболен тим на България за кадетки на европейската квалификация в Германия. Всички останали състезателки на Марица бяха на линия за сбора в Турция.

Визитата в южната ни съседка е по покана на местен елитен волейтим от Бурса. 10-дневният лагер в Турция ще бъде основна част от подготовката на волейболистките на пловдивчанките преди участието им във финалния турнир за Купата на България, който ще се проведе от 26 до 30 януари.