ЦСКА София победи Марица Пловдив в първия мач от полуфиналната серия между двата тима от женската Национална волейболна лига. Пред около 350 зрители в столичната зала Васил Симов, сред които и националните състезатели Диана Ненова и Тодор Алексиев, шампионките се наложиха с 3:1 (26:24, 24:26, 25:18, 25:20).

Първият гейм беше истинска гоненица. ЦСКА на три пъти дръпваше в резултата с по 4-5 точки разлика като и трите пъти Марица успяваше да я стопи не без помощта и на доста грешки в играта на домакините. В последния случай Червените не успяха да се възползват от цели 5 поредни геймбола, които имаха при 24:19 и Жълтите успяха да изравнят до 24:24 с Бояна Андреева на линията за изпълнение на сервис. Следващите две разигравания обаче отново бяха за домакините, които затвориха гейма при 26:24 в своя полза.

Втория гейм шампионките започнаха със солиден аванс от 8:1, натрупан при начални удари на Гергана Димитрова, но постепенно Със страхотна игра от страна на своите центрове, Марица отново успя да се домогне до равенството при 13:13, а непосредствено преди второто техническо прекъсване да излезе и с точка напред. Лютата битка за всяка точка продължи до края с лек превес на софиянки, които първи стигнаха до геймбол. Пловдивчанки обаче запазиха самообладание и обърнаха до 26:24 като при последното разиграване Мира Тодорова закръгли точките си от блокада в гейма на 5.

В третия гейм ЦСКА наложи сериозно надмощие. Силвия Кьосева възвърна отличната си игра от първия гейм и със 100% успеваемост в нападение помогна на своите да натрупат солиден аванс. Помогнаха и маричанки с многото непредизвикан брак в играта си. Именно неразбирателство в техните редици донесе последната точка за домакините в гейма, с която бе оформено крайното 25:18.

В четвъртата част равновесието се запази до 17:17. След това Джесика Николова затрудни момичетата на Иван Петков от сервис и ЦСКА дръпна с 21:17 и Марица повече не успя да догони противника в резултата. Червените направиха цели 5 аса в този гейм като с точка директно от начален удар Симона Димитрова донесе победата на своите за крайното 25:20 в гейма и 3:1 в мача.

Топреализатор на мача стана Гергана Димитрова с 23 точки (4 аса) за победителките. Силвия Кьосева добави 17 (5 блокади) и получи най-високата статистическа оценка в срещата. Най-резултатна за Марица бе Мира Тодорова с 20 точки. Цели 7 от тях тя постигна на блокада, колкото и другият център на пловдивчанки Милена Димова.

Вторият мач от серията, в която се играе до две победи, е тази събота от 18:00 б.в. в пловдивската зала Олимпиада.