Женският отбор на Марица (Пловдив) загуби и втория си мач на силния международен турнир за Купа Пловдив.

Пред над 200 свои привърженици в зала Олимпиада, домакините на турнира отстъпиха пред турския Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) с 0:3 (18:25, 18:25, 15:25) и загубиха шансове да защитят трофея си от миналата година.

В първия гейм момичетата на Иван Петков показаха част от потенциала си във всички елементи на играта. Може би леко превъзбудени от официалното представяне на отбора за предстоящия сезон преди мача, те допуснаха и доста непредизвикани грешки, с което дадоха предимство на противника.

Разликата в първия гейм обаче дойде най-вече от успешната игра в атака на хърватката Миа Йерков и гостенките натрупаха солидна разлика за крайното 25:18. Във втората част началният удар на туркините им донесе цели 5 аса и те можеха да я затворят при още по-убедителен резултат, но Жълтите спасиха три геймбола преди грешка от сервис да оформи още едно 25:18 за Бурса.

Надмощието на турския тим продължи и в третата част. Гостенките не позволиха на Марица дори да се доближи до спечелването на почетен гейм пред вярната си публика и затвориха мача след 25:15. Топреализатор на мача стана Миа Йерков с 15 точки за победителките. Най-резултатна за пловдивчанки отново бе Пролетка Иванова, този път с 8 точки.

Във временното класиране водят Бурса и румънският Динамо Ромпрест (Букурещ) с по 6 точки и утре от 15:00 б.в. ще спорят за купата в директен двубой. Марица и гръцкият Ираклис (Солун) все още са без спечелена точки и утрешният им мач от 17:00 б.в. ще се превърне в де факто малък финал на турнира. /БГНЕС