Женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) от днес е на лагер в Самоков в очакване на мача-реванш срещу полския Импел Гвардия (Вроцлав) от втория кръг на европейския клубен турнир Чалъндж къп.

Същите дванадесет състезателки, които пътуваха до Полша за първия двубой през миналата седмица, ще свикват с новата обстановка в зала "Арена Самоков" от днес до сряда, 7 декември, в 19.00 часа, когато е началото на решаващия двубой с полякините.

Старши треньорът Иван Петков ще разчита на разпределителките Анелия Минчева и Цветелина Николова, диагоналите Бояна Андреева и Марина Ковачева, посрещачките Ана Христова, Велина Кансъзова, Диана Малинова (капитан) и Никол Николова, центровете Борислава Янкова, Милена Димова и Мира Тодорова и либерото Ивелина Монова.

Пловдивчанки загубиха първата среща в Полша с 0:3, а победа за Марица в Самоков ще доведе двубоя до златен гейм, който ще се играе веднага след края на реванша във формат като тайбрек и ще реши кой от двата отбора ще продължи напред в турнира. Пловдивчанки ще отседнат в близкия до Самоков ски-курорт Боровец. Утре, 6 декември, пристига полският тим от Вроцлав.