Марица Пловдив отново триумфира с титлата от Държавното първенство по волейбол за девойки до 20 години. Отборът, воден от Петя Стаматова, победи във финала ЦСКА с 3:1. "Червените" останаха със сребърните медали за втора поредна година, а бронзът отиде при Левски-София, който се наложи над ЦПВК с 3:0 в спора за третото място.

Финалният турнир, в който бяха разпределени местата от първо до осмо, се проведе в зала "Багира" в Казанлък. Той е част от календара на Българска федерация волейбол за сезон 2022-2023.

В битката за титлата за втора поредна година се изправиха девойките на Марица и ЦСКА и резултатът отново беше същият - 3:1. Срещата в Казанлък започна с леко предимство за столичния тим, но Марица изравни при 15:15 и до края на гейма допусна едва три точки - 25:18.

Равенство беляза началото на втората част, а ЦСКА се откъсна при 17:12 и този път не допусна обрат, за да вземе гейма с 25:17. За пловдивчанки това бе единственият загубен гейм във финалния турнир.

Третият и четвъртият гейм преминаха под контрола на шампионките, които се наложиха с 25:19 и 25:17.

По-рано столичните Левски-София и ЦПВК определиха бронзовия медалист. "Сините" се наложиха с 3:0 (25:16, 25:21, 25:21).

По време на награждаването, в което участваха административният директор на БФВ Станислав Николов и президентът на волейболен клуб Казанлък Васил Аргиров, бяха раздадени и индивидуални отличия. Шест състезателки получиха специални призове, като с най-много си тръгна Марица.

Най-добър нападател: Виктория Димитрова (ЦСКА)
Най-добър разпределител: Димана Иванова (ЦСКА)
Най-добър изпълнител на начален удар: Мария-Габриела Миличевич (Марица)
Най-добро либеро: Виктория Арнаудова (ЦПВК)
Най-добър централен блокировач: Боряна Ангелова (Марица)
Най-полезен състезател (MVP): Ива Дудова (Марица)