Марек Юнион Ивкони дебютира с поражение в груповата фаза на Шампионската лига по волейбол. В среща от Група F на най-престижния европейски клубен турнир възпитаниците на старши треньора Найден Найденов загубиха с 1:3 (13:25, 19:25, 25:16, 23:25) навън срещу Аркасспор Измир.

Българският шампион стартира неуверено и загуби първите две части на двубоя. След това обаче отборът от Дупница успя да вземе частичен реванш срещу по-класния си и по-опитен съперник, печелейки третата част с категоричното 25:16.

В четвъртия гейм Аркас отново имаше преимущество в резултата и след второто техническо прекъсване поведе с 21:16. Въпреки това дупничани не се отказаха да преследват успеха и успяха да намалят изоставането си само на една точка - 23:24. Все пак турците измъкнаха победата с 25:23 и 3:1 след блок-аут при атака на капитана Бюлент Кандемир.

Старши треньорът на българите Найден Найденов започна двубоя със състав Гьорги Гьоргиев, Тодор Вълчев, Дмитрий Бахов, Златан Йорданов, Костадин Гаджанов, Борислав Апостолов и либерото Мартин Божилов.

На 31 октомври Марек е домакин на белгийския Нолико Маасейк, а срещата от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига ще се играе в Арена Самоков.