В своята 11-годишна история волейболният отбор на Марек Юнион Ивкони само един път остана извън Топ 4 в България, когато завърши 6-ти. Сега ден преди старта на 70-тото мъжко първенство дупничани обявиха, че целта е попадане сред медалистите в Топ3. Утре тимът на Найден Найденов гостува на Левски волей с наставник друг помощник национален треньор Георги Петров от 17:00 часа в ж.к.Люлин в първи мач от сезон 2011/2012. Мениджърът на Марек Юнион Ивкони Людмил Найденов пък сподели пред Гонг, че развитие около обновяването на залата в Дупница се очаквам след изборите, като клубът има готов проект за ново съоръжение и за реконструиране на настоящето.

„Няма фаворит тази година в Суперлигата. Още не знам дали ЦСКА ще картотекират чужденец, ако това стане може да са с една крачка пред нас, но 6-7 тима сме равностойни”, сподели Найденов и продължи: „На 80% съм доволен от подготовката. Винаги има какво още да се желае. Имаме доста млади играчи, водещият ни волейболист от миналата година Тодор Вълчев ще ни липсва, след като премина в руския Автомобилист от Санкт Петербург. Продължаваме да работим и за израстването на младите таланти. Всичко в шампионата ще зависи от моментното състояние на отборите. На либерото Мартин Божилов ще му бъде по-тежко след това лято с националния отбор. Сега трябва да нови повече отговорност. Дано се представи и като лидер на отбора ни”.

Мениджърът на дупничани Людмил Найденов също обяви, че иска стъпка нагоре и клубът да бъде сред медалистите във волейболната ни Суперлига. „От както съществува отбора ни (11 години) само веднъж не бяхме в Топ4. Целта ни сега е по-добро представяне от миналата година когато останахме четвърти. Ще сå опитаме да се борим за медалите. Към основния ни играч Тодор Вълчев имаше много оферти, но за да израсне още повече се спряхме да премине в руската Суперлига. Финансово сме много добре за българските стандарти! Ще има доста интрига с равностойни мачове в нашето първенство”, каза по-големият брат Найденов.

За Марек Юнион Ивкони през сезон 2011/2012 ще играят: разпределители Гьорги Гьоргиев и Деян Иванов, диагонали Георги Елчинов, Михаил Манджуков, центрове Мартин Иванов, Иво Кендеров, Павел Душков, Борислав Апостолов, посрещачи Дмитрий Бахов, Златан Йорданов, който ще бъде капитан, Ангел Велков и Станислав Величков, а либеро - Мартин Божилов.