Лидерът от редовния сезон във волейболното ни първенство Марек Юнион Ивкони обяви, че мястото му е именно на върха в класирането.

„Целта ни е първото място. С ръководството сме на едно мнение – имаме сили да се борим за титлата. Имаме всички възможности и финанси за това. Нивото е добро. Първенството сега е изключително равностойно и силите са изравнени. Може би само Черно море отстъпва в момента на останалите 5 тима, но и те ще се намесят скоро в борбата за медалите. Искаме да спечелим първото място и след края на шампионата. Трябва да докажем, че мястото ни е на върха. Приветствам формулата на тазгодишното първенство, защото до сега младите момчета имаха само по 20-25 мача, които не бяха достатъчни. Сега има много повече двубои и интересни мачове, а с това израстват младите. Така може да се направи първенство, което да отговаря на националния ни отбор. Доволен съм от размяната на играчи, която направихме с Пирин (Разлог). Дадохме Минчо Минчев, на чийто пост имаме още двама равностойни играчи, а връщаме в тима ни Атанас Митрев. Неговите качества като либеро са отлични, но той има и друго много важно нещо – става душа на отбора и емоционално си присъствие помага на всички. Именно Наско е много важен играч за нас, той правеше разликата от предишния и настоящия тим на Пирин” заяви наставникът на дупничани Виктор Карагьозов.

Проблемът със залата в Дупница и евентуалното преместване на волейболния отбор в София или друг град не стои на дневен ред. „Този проблем е решен. Нямаме никакви търкания с Общината и оставаме в Дупница. Имаме уверението, че след като завърши шампионата ще бъде направен ремонт на залата, защото сега по време на първенството няма време. За новия сезон тя ще бъде предоставена само на волейбола. Токът спира защото се претоварва инсталацията и само изключва” поясни главният мениджър на състава Людмил Найденов.

В качеството си и на вицепрезидент на НВЛ Найденов каза: „Национална волейболна лига върви много добре, изпълняваме всички поставени цели. Клубовете са доволни от формата. Има още някои неща, които да се оправят, но с течение на времето и това ще се получи”.

ВК Марек Юнион Ивкони ще създаде своя волейболна школа в Бобов дол. Предстои учредяването на тим за подрастващи. Следващата седмица се очаква заседанието на Общинския съвет в Бобов дол, за да се разбере по какъв начин и какво ще бъде участието на Общината в новия клуб.