Шампионът на България Марек Юнион-Ивкони (Дупница) допусна четвъртото си поражение в Група F на Шампионска лига, след като отстъпи с 0:3 (15:25, 14:25, 30:32) при гостуването си на белгийския Нолико (Маасейк).

Домакините започнаха двубоя без един от основните реализатори в тима си посрещачът Нейтън Вунембена и без първия си разпределител Матиас Фалкиерс. Найден Найденов пък гласува доверие отново на обичайната си седмица, информира bgvolleyball.com.

Срещата започна не по най-добрия начин за българския тим и домакините натрупаха стабилна преднина на второто техническо прекъсване, когато бях с 6 точки аванс и спокойно спечелиха гейма с 25:15. Найденов пусна в игра Георги Елчинов на мястото на Златан Йорданов. Статуквото обаче не се промени и през втората част и Нолико отново бе с категорична преднина от седем точки на вторaта техническа пауза, за да вземе частта този път на 14.

Наставникът на Марек направи още една рокада в третата част и на полето се появи Михаел Манджуков на мястото на Тодор Вълчев. Българският тим тръгна убедително в гейма и поведе с 5:0 след три успешни блокади. Авансът на състава от Дупница достигна дори 6 точки при 9:3. Съперникът обаче подходи спокойно към ситуацията и съумя да изравни при 14:14. Марек отново поведе с три точки след две последователни грешки на разпределителя Кайл Колдуел. В игра до края на мача се появи титулярът Фалкиерс, който вдъхна допълнителна увереност на своите и те отново изравниха при 17:17. Тодор Вълчев се завърна в игра и Марек съумя да стигне до две възможности за спечелване на гейма при 24:23 и 25:24. Те обаче бяха пропуснати, заедно с трета при 29:28 и лидерът в групата взе петата си победа с категоричното 3:0.

Най-резултатен в двубоя бе диагоналът на Нолико Херманс Еглескалнс с 20 точки. За Марек Костадин Гаджанов реализира 11.

Поражението днес окончателно извади Марек от спора за второто място в Група F, но тимът от Дупница все още има шанс за третото място, което ако е подсигурено с победа над Аркас Спор (Измир) в последния кръг може да донесе и класиране за турнира за Купата на ЦЕВ.