След еуфорията при отстраняването на Левски Сиконко вчера, днес Черно море БАСК безславно отпадна на полуфинала на турнира за Купата на България по волейбол. Варненци отстъпиха с 0:3 от ЛукОйл Нефтохимик.

Най-оспорван бе първият гейм, в който в дълги периоди играта вървеше точка за точка и бе белязана с 12 равенства. Геймът бе за бургаския тим: 25:23.

Във втория гейм Лукойл Нефтохимик бе по-категоричен. Варненци така и не успяха да намерят противодействие на безмилостните атаки на Петър Христов, както и не разгадаваха ходовете на разпределителя Станев: 25:22.

“Баските” загатнаха в началото на третия гейм, че не са се предали и евентуално могат да обърнат срещата, като при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:13 в тяхна полза. Надеждата за обрат обаче рухна след първото изравняване на ЛукОйл в гейма при 16:16. Това разколеба допълнително символичните домакини, които допуснаха редица грешки, от които се възползваха бургазлии за крайното 25:21 и 3:0 гейма в тяхна полза.

Най-резултатен в срещата бе Петър Христов от ЛукОйл с 19 точки. За варненци Градинаров се отчете с 14. Финалът утре от 17.30 е между ЦСКА и ЛукОйл Нефтохимик.