Волейболистите на ЦСКА ще получат половината от предвидената премия за вечното дебри с Левски Сиконко. Президентът на „червените” Георги Георгиев ще си спази обещанието, обявено пред Гонг в четвъртък.

„Само пред Гонг обявих, че играчите ще вземат премия и всички разбраха. Доволен съм от показания хъс и въпреки че от двата мача взехме само единия, волейболистите ни ще си получат 50% от обещаните пари. Вече мога да разкрия, както ви обещах и точната цифра – 10 хиляди лева. На никой не съм я казвал, но сега тимът ще си вземе 5 хиляди лева”, обяви специално за gong.bg Георгиев, който е брат на националното либеро Теодор Салпаров.

Най-добрият при успеха на Левски Сиконко Николай Учиков бе изключително емоционален след победата над ЦСКА: „Върнахме си го! Супер съм! Победата е на целия отбор. Показахме, какво е Левски. След края на мача направих самолетче, защото с Георги Петров си бяхме обещали при победа да изразим емоциите си. Стана хубаво дерби. Показахме коренно различна игра в сравнение с вчера, днес и на мен ми тръгна. Всички в синьо играхме добре. Имаме още мачове, предстоят две гостувания в Дупница на Марек Юнион Ивкони и след това са мачовете на истината. Ще се готвим, защото все още не сме достигнали пълния си потенциал”, каза Учиков, който реализира 23 точки.

„Предварителната ни подготовка бе както вчера. Загубихме заради посрещането ни, имаше колебливост в този елемент. Спортът е това – следващия мач да го изиграеш по възможно най-добрия начин. Следете ми поведението и след победа, и след загуба. Така е – по-опитните отбори да запазят по-добрата си игра по дълго време, по-неопитните се клатушкат. В България всички да неопитни – всички бият, всички падат, и Левски, и ЦСКА, и Марек. Всичко е възможно, просто отборите ни не са класни. В момента е период, в който не сме намерили себе си. Предстоят ни 20 мача, трябва да работим. И днес, както вчера, не показахме добра игра, но има време. Хубаво е, че в края на геймовете можем да обръщаме, но в началото на частта се проваляме, допускайки голям пасив. Имаме високи цели”, заяви старши треньорът на ЦСКА Александър Попов.