Левски Сиконко победи с 3:0 гейма ЦСКА в дербито от 12-я кръг на Националната волейболна лига. „Сините” взеха първата част с 25:19 само за 19 минути игра, а втората с 26:24 за 25 минути. Победата дойде при 25:21 в третата част, продължила 23 минути.

В последния гейм играта се движеше точка за точка, а първото техническо прекъсване дойде при 8:7, след което сините натрупаха аванс от шест точки до второто перкъсване при 16:10. Волейболистите на Левски допуснаха изравняване при 17:17, но след това успяха без проблем да спечелят гейма, а с това и мача.

През целия мач имаше грешки при изпълнение на начален удар. Дебют за ЦСКА направи македонецът Атанас Милев, който се появи в игра в третия гейм.

Най-резултатен за момчетата на Александър Попов бе Емилиян Мирчев с 14 точки, въпреки че той игра на обезболяващи инжекции, след като не тренира цяла седмица.

За Левски Методи Ананиев завърши със 17точки, от които 4 аса.

През този сезон Левски Сиконко два пъти надви ЦСКА във вечното дерби във волейбола.

С този си успех „сините” прекъснаха „черната серия” от три поредни загуби.

Срещата изгледа и бившият играч на Левски Боян Йорданов, който се завърна в България за първи път, откакто премина в гръцкия Олимпиакос. Последният мач на Йорданов със синия екип бе именно срещу ЦСКА.

Съставите:

Левски Сиконко: Учиков, Ананиев, Гайдарски, Антонов, Митев, Богданов, Иванов-либеро (В.Братоев, Г.Братоев, Ковачев)

ЦСКА: Ненчев, Мирчев, Колев, Милков, Зарев, Аначков, Пеев-либеро (Ж.Иванов, В.Иванов, Милев)