Левски Сиконко трудно победи Черно море Баск с 3:2 гейма в мач от волейболното първенство. Още в началото на първия гейм гостите успяха да поведат в резултата и имаха преднина от 3 и 5 точки при двете технически прекъсвания. Домакините играеха слабо и често допускаха грешки при посрещането.

Във втората част с резултат 16:21 домакините реализираха 4 поредни точки. Силите им обаче не стигнаха, за да обърнат резултата.

Вторият гейм започна равностойно и резултатът се движеше точка за точка. Грешките на домакините обаче позволиха на гостите да поведат в резултата с 4 точки. Независимо, че изоставаха в резултата домакините се върнаха в гейма след като изравниха резултата до 16 равни. Отново грешки на играчи на Черно море Баск позволиха на гостите без особен проблем да вземат и втората част.

Третият гейм започна изключително оспорвано и до 6:6 се движеше точка за точка. След това домакините отиграха перфектно няколко точки и поведоха в резултата с 3 точки. До края на гейма, благодарение на грешки на играчи на Левски, домакините увеличиха преднината си и заслужено спечелиха частта.

В четвъртия гейм нито един от двата отбора не успя да взема предимството. Резултатът бе изравняван 11 пъти до 13 равни. След това гостите дръпнаха напред с 4 точки, но грешките им позволиха на Черно море Баск да изравни до 17:17. След изравняването домакините заиграха много по-добре и успяха да доведат мача до тайбрек.

В решаващия пети гейм гостите играха много по-концентрирано и заслужено спечелиха. Втората среща между двата отбора е утре от 18 часа.