Левски Сиконко извоюва първото място в редовния сезон от първенството на България по волейбол за жени след изключително драматична победа над шампиона ЦСКА с 3:2 гейма (22:25, 20:25, 25:19, 25:19, 15:12) в последния 16-и кръг преди плейофите.

Сините изоставаха с 0:2, но съумяха да обърнат до 3:2 и по този начин си гарантираха първото място в редовния сезон.

Феноменален мач за Левски изигра нападателка Таня Събкова, която завърши с 28 точки. За червените най-резултатна бе Мария Каракашева с 18 точки.

ЦСКА поведе с 2:0 гейма съответно 25:22 и 25:20 и по всичко личеше, че възпитаничките на Атанас Петров няма да имат проблеми със спечелване на дербито.

След това обаче крайните нападателки в състава на Левски, водени от Събкова, успяха да надиграят тотално блокадата на съперника.

Левски спечели следващите два гейма на по 19 точки и доведе нещата до тайбрек. В началото на решителната част възпитаничките на Пламен Христов взеха преднина от 3 точки - 6:3 и не изпуснаха водачеството до края.

При 9:6 в полза на сините тяхната нападателка Полина Стойнева получи жълт картон, което донякъде върна червените в мача.

След много силни изяви на националната разпределителка Любка Дебърлиева Левски поведе с 14:10 и затвори мача при 15:12.

От щаба на ЦСКА отново обвиниха съдиите Тодоров и Поборников за тенденциозни отсъждания в полза на Левски.

Атанас Петров (ЦСКА): Всеки тайбрек срещу Левски им се подаряват по няколко точки. Все пак предполагам, че преди финала няма да срещнем трудности. Очаквам съперник на полуфиналите да бъде Славия.

Пламен Христов (Левски): Не съм доволен от играта на нашия тим, въпреки че победихме. Получи се мач, но като ниво не беше нещо особено. Старши треньорът на ЦСКА може да каже всичко относно съдийството. Имаме голямо предимство преди началото на плейофите заради тази победа.