Вечните врагове Левски и ЦСКА ще излязат един след друг срещу Мартин Стоев. Това ще стане на волейболната площадка петък и събота в Правец.

Първо бившият клуб на Стоев Левски Сиконко ще премери сили с неговия турски тим ХалкБанк Анкара, където играчи са Николай Иванов, Тодор Алексиев, Данаил Милушев и българинът с гръцки паспорт Теодор Баев. Проверката ще бъде в най-големия пек от 16 часа в Правец. „Сините” продължават лагера си в Етрополе, ще минат през града на Тодор Живков и след това се прибират в София.

Треньорът на Левски Сиконко Найден Найденов сподели пред Гонг идеята на „сините” на 19-ти септември да приемат друг турски тим за контрола, а след това дори се обсъжда гостуване в Анкара на Стоев от страна на бившият му тим. „Обсъждаме варианта да отидем до Анкара, да върнем контролите. По пътя искаме да направим още няколко мача,” каза Найденов.

В рамките на 24 часа Мартин Стоев ще се изправи и срещу ЦСКА. „Червените” ще играят с ХалкБанк в Правец в събота. Следобед от 17:30 часа шампионите ще проведат първа тренировка с новото си класно попълнение Рафаел Паскуал. Европейският шампион с Испания, пристигна в събота вечерта, вчера наблюдава финалите на МТел Бийч Мастърс пред НДК и днес облече червената фланелка.

„Утре ще изиграем първа контрола с Марек Юнион Ивкони в нашата зала от 17:30 часа. В събота пък отиваме в Правец за мач с Мартин Стоев и неговия тим,” каза Александър Попов. Червените след това ще участват заедно в ЛукОйл Нефтохимик на приятелския турнир в Констанца. Дупничани към момента нямат планирани други контроли.

От 16-ти до 20-ти в Румъния ще бъдат и ЦСКА и ЛукОйл Нефтохимик. На турнира в Констанца се очакват още съставите на Тирол, Блед (Словения), Аркаж (Турция) и може би Фенербахче.

В Разлог пък от 19 до 21 септември ще бъде турнирът за Купа Пирин с участието на домакините, Пламен Константинов с Ираклис, сръбският Цървена звезда и иранският БЕЕМ, където евентуално треньор ще бъде Стоян Стоев.