Волейболният шампион на България Левски Сиконко се наложи над ЦСКА не само във шампионата, но и в спора за индивидуалните награди. Четирима сини играчи спечелиха наградите на Българска федерация волейбол, докато в червения лагер отидоха две.

Най-полезен играч на НБЛ е капитанът на Левски Методи Ананиев. Най-добър разпределител у нас е Георги Братоев, най-добър блокировач е Красимир Гайдарски, а най-добро либеро е Владислав Иванов, всички от сините.

Теодор Салпаров от ЦСКА пък взе наградата за най-добър посрещач, а червените много се зарадваха за приза на кениеца Филип Мейо за най-добър нападател у нас.

Единственият приз, който не отиде в лагерите на вечните съперници, бе този за най-добър изпълнител на начален удар. Той бе връчен на звездата на Марек Юнион Ивкони Цветан Соколов.

Представители на ръководството на БФВолейбол връчиха златните, бронзовите и сребърните медали в първенството на шампиона Левски Сиконко, вторият ЦСКА и третият Лукойл Академик.

Церемонията бе наблюдавана от националния селекционер Силвано Пранди в компанията на Иван Сеферинов, Данчо Лазаров и мениджърът Евгени Генчев, а на трибуните бяха националите Пламен Константинов, Владимир Николов, Тодор Алексиев и завърналият се от Полша Смилен Мляков.