Вицешампионите от ЛукОйл Нефтохимик ще бъдат домакини на финалите на турнира за Купа България – волейбол (мъже) на 30 април и 1 май.

Ръководството на бургазлии прие предложението на БФВ да подпише промоутърски договор и да организира борбата за трофея в зала „Младост”.

½-финалните мачове на 30 април ще бъдат Левски Сиконко – Пирин Разлог и Черно море – ЛукОйл Нефтохимик. Малкият и големият финал са на 1 май.

Част от условията наложени от централата ни са свързани с настаняването и храната на отборите, съдиите, супервайзерите, официалните лица, слагането на терафлекс в залата и др.

Все още БФВ не е решила дали да плати 3000лв. за осигуряване на статистика и графика при телевизионното излъчване.

„Въпрос на часове е подписването на договора ни с БФВ за организирането на финалите на Купата на България в Бургас. Крайно време е хората от провинцията да се наслаждават на такива волейболни срещи. Ще предложа на централата ни това да стане практика и финалите да се играят на различни места в провинцията всяка година. Ще направим най-доброто състезание след шампионата в България!” - коментира за Гонг шефът на Обединени спортни клубове ЛукОйл Сашо Везенков.