Дни след като спечелиха за осми пореден път титлата в женското волейболно първенство, волейболистките на „Марица" бяха приети от кмета на Пловдив Здравко Димитров в Заседателната зала на Общината.

"Благодаря ви за това, което правите за нашия град и за спортната му слава. Постижението ви е уникално. Знам, че материалната база е много важна за спортистите - аз самият като състезател съм губил, защото не сме играли в нашата баскетболна зала. Затова в най-скоро време пускаме обществената поръчка за строителство на двете зали - за волейбол и баскетбол в район "Западен" и до есента на следващата година ще получите това, което заслужавате", заяви пред отбора кметът Димитров.

Той пожела на състезателките да са здрави и догодина отново да гостуват в Община Пловдив с нови спечелени отличия.

Мениджърът на клуба Борис Халачев връчи от името на Марица златен медал на Здравко Димитров, като му благодари за съдействието през годината. Същото отличие беше връчено от члена на УС Светослав Славчев и на заместник-кмета по спорт Георги Титюков.

След церемонията отборът на Марица, треньорското ръководство, кметът и неговия заместник направиха и традиционната снимка с трофеите пред сградата на Община Пловдив.