Представителният женски тим на "Казанлък Волей – Багира" записа победа и загуба в първите си два контролни мача по време на предсезонната лятна подготовка. "Розите" паднаха 2:3 от бронзовите медалистки от миналогодишното първенство - ЦСКА и удариха с 4:1 "Славия" в двете си проверки в София. 

Мачът срещу ЦСКА в столичната зала "Васил Симов" на спортна база на "Червено знаме", премина изключително оспорвано и беше пълен с обрати и ефектни изпълнения. 

В експериментален състав, казанлъчанки трагнаха много силно в началото, поведоха с 2:0 гейма и направо стъписаха воите съпернички. После обаче гостенките се отпуснаха и хазартно подариха на "армейките" останалите 3 поредни части, с което допунаха изненадващо поражение, след пълен обрат в резултата и мача. 

Във втората си контролна среща със "Славия", волейболистките на "Казанлък Волей – Багира" си бяха взели поука и не допунхаха ново отпускане след силно начало. "Розите" пак поведоха на "белите" с 2:0 гейма, а след това затвориха мача на 3:1. После спортно-техническите ръководство на двата отбора се договориха за пети гейм, който казанлъчанки спечелиха отново, с 15:9 и така оформиха успеха си над "белите" на 4:1.

С най-стабилна игра за "Казанлък Волей – Багира" и в двата мача се отличиха посрещачката Тереза Иванова и новото 17-годишно попълнение от „Марица” - девическата националка Радостина Маринова. 

"Доволни сме от представянето на нашите момичетата в първите ни контролни мачове от предсезонната лятна подготовка. Видно е, че нашият състав все още не е обигран и е съвсем нормално момичетата още да не са в оптималната си спортна форма, откъм игровата им подготовка. Трябват ни още мачове, надяваме се до началото на първенството да наваксаме", обясни изпълнителният директор на "Казанлък Волей – Багира" Деко Григоров. 

Той допълни, че клубът от Казанлък е готов да приеме и други предложения за контролни мачове. 

"Готови сме да играем още контролни срещи, както на нашата спортна база "Багира" в Казанлък, така и в други градове. Още мачове само могат да ни бъдат от полза за обиграването на състава", допълни Григоров.