Двама млади треньори бяха привлечени в клубната детско-юношеска школа на „Казанлък Волей – Багира“, съобщиха от ръководството. Шефовете на "розите" взеха на работа Миглена Стрезова и Деян Боюклиев, които ще подпишат тези дни своите договори с клуба. Двамата специалисти ще бъдат натоварени с много отговорности в школата, на тях ще се разчита да търсят, предлагат и да подават млади талантливи попълнения за представителните тимове на Казанлък.

Миглена Стрезова ще работи изцяло за девическото направление в школата на „Казанлък Волей – Багира“. Тя поема детския отбор на казанлъчанки до 10-годишна възраст, както и селекциите при момичетата до 13 и до 15-годишна възраст на "розите". Стрезова е от Плевен, тя е бивша състезателка на "Спартак" /Пл/ ВК "Шумен" и столичния "Локомотив" . Плевенчанката е завършила висшето си образование в Национална спортна академия, била е треньорка на подрастващи в Плевен, а доскоро е работела като треньор в София - във ВК "Триадица".

На Диян Боюклиев пък са поверени селекциите в „Казанлък Волей – Багира“ при момчетата до 15-годишна възраст, както и отбора на юношите младша възраст на клуба, уточниха от ръководството. Боюклиеве е бивш състезател на ЦСКА, „Калиакра“ и „Монтана“, бивш младежки национал на България. Играл е на поста либеро. "Захващаме се с много работа, това е ново предизвикателство за нас. Тръгваме от "а" и "б" с подрастващите групи. Ще работим по сформиране на добри отборите. Сега ще работим повече върху подаванията и прийомите в нападение, на техниката. Ще имаме двуразови тренировки, имаме голямо желание за работа. Много сме доволни, че сме в Казанлък. Условята, които на предоставиха от ръководството на „Казанлък Волей – Багира" са отлични, казаха Миглена Стрезова и Деян Боюклиев. /БГНЕС