Волейболен клуб Марица Пловдив бе картотекиран официално в Българската федерация по волейбол днес, за участие в предстоящото държавно първенство на България в А групата при жените, което стартира утре.

Редовни картотеки и състезателни права за шампионата получиха 9 състезателки от женския отбор на маричанки и 8 момичета от тима на девойките - старшата възраст, съобщи главният мениджър на жълто-сините Борис Халачев.

Халачев лично пътува днес до София, за да уреди в БФВолейбол всички документи по картотекирането на вацешампионките и да уреди състезателните права на всички момичета, които попадат в сметките на старши треньора Иван Петков.

„Всичко в представителния ни женски отбор е наред по отношение на документацията и картотеките във федерацията. Момичетата са здрави и напълно готови за старта на волейболното първенство”, обясни Борис Халачев.

По волята на жребия Марица започва участието си в тазгодишното волейболно първенство при жените с гостуване на бронзовите медалистки от Левски Волей.

Мачът е в четвъртък от 17 часа в зала „Сиконко” в столицата.

Волейболистките от Пловдив са настоящи вицешампионки на България от миналото първенство при жените, след като във финалите отстъпиха пред ЦСКА.