Личен рекорд записа капитанът на волейболния Марек Юнион-Ивкони Гьорги Гьоргиев, предава zadupnica.com. 22-годишният плеймейкър на трикратните ни шампиони записа 15 точки в първия двубой от полуфиналните плейофи срещу Монтана в Горна Малина за успеха на своя тим 3:2 гейма.

Македонецът с български паспорт, записа 5 аса, 4 блокади и 6 успешни атаки, показва точната статистика от видеозаписа, което е изключително рядко срещано в света за играч на този пост. И пак срещу Монтана в началото на миналата година, Гьоргиев влезе в историята, след като макар и като разпределител стана топреализатор на мача с 13 точки.

"Не са важни рекордите. Важно е отборът да побеждава. За разлика от досегашните три години, сме с много млади момчета, но това ни мотивира още повече нас, "старите" на по 22-23 години. Много хубав мач се получи с Монтана. Започнахме силно, но се получиха някакви спадове и затова се стигна до тайбрек. Но най-важното е, че всичко приключи добре. Победата си е победа", коментира пред zadupnitsa.com Гьоргиев.

"Това е само началото и нищо не е приключило. Целият състав на Монтана е изграден от опитни играчи и със сигурност ще хвърлят всички сили утре (б.ред.-днес) и в следващите двубои. Мнозина волейболни специалисти ни отписват заради младостта на съотборниците ми, но ще се постараем да ги оборим. Много трудно ще бъде, но с момчетата сме повече от колектив и го доказваме на игрището", заключи Гьоргиев.

"Бях убеден, че този двубой няма да приключи в 3 гейма. Силите са изравнени, макар съперникът да е с по-опитни играчи, включително и на резервната скамейка. След първата част помислих, че всъщност можем да победим и 3:0, но поредица от наши елементарни грешки ни коства загубата във втората част, а след това и достигането до тайбрека. Знаете, че тази година сме със силно подмладен състав и липсата на опит у някои момчета можеше да ни коства загубата. Но, ние сме затова колектив, за да си помагаме и по възможност компенсираме грешките си един на друг. В този мач видях израстване в отбора, което е най-важното. Спечелихме само една битка, но войната продължава и трябва максимална концентрация. Обръщали сме и по-неспасяеми мачове, но след 14:12 трябва да призная, че и късметът бе на наша страна. Поздравявам младите ми съотборници за характера, който демонстрираха", лаконичен бе пък националът и либеро на дупничани Мартин Божилов.