Минути след като спечели първа купа за сезон 2010/2011 – Купа Пирин и след като за първи път в дългогодишната си кариера взе индивидуален приз за MVP – най-полезен играч, капитанът на ЦСКА Николай Иванов сподели, че „червените” имат нужда от още време да намерят лицето си, да поработят относно тънкостите на играта, за да продължат с победите. Опитният разпределител сподели, че съперникът в своеобразния финал за първия трофей тази година – Пирин ще бъде фактор в шампионата и малко отбори ще излязат сухи от зала „Септември” в Разлог.

Ето какво каза пред Гонг Ники Иванов:

Началото е добро, дано така да продължим. Стартирахме както през миналата година с купа, дай Боже, да завършим както миналия сезон. Спечелването на Купа Пирин ни дава самочувствие и увереност да продължим да работим и да се развиваме. Отборът ни се допълваше с нови играчи, нови чужденци, състезатели, които се възстановяват от тежки контузии. В процеса на работа търсим своето лице. Показаното на турнира в Разлог ни дава едно спокойствие и увереност, че нещата може да се развият още по-добре за нас.

Не си спомням преди да съм печелил наградата за Най-полезен играч (MVP). Взимал съм приз за разпределител, но за най-полезен – не. Останах изненадан от наградата защото по принцип тя се дава на онези, които отбелязват точките. Така са преценили хората и аз мога само да им благодаря.

Ако кажа, че сме готови за първенството, ще излъжа. Ако кажа, че не сме готови, също ще излъжа. Състоянието ни се подобрява с всеки изминал ден. Предстои ни сработка с новите момчета, които дойдоха. Предстои ни доста работа относно тънкостите в тренировките и играта. Надявам се, защото си личи, че са майстори в своето дело, по-бързо да се влеят в нашия колектив и да дадат своя принос за общото благо, и да продължават победите на отбора.

Надявам се контузията на Ясер Портуондо да не е нещо сложно. И на него му е необходимо малко време да се адаптира и да набере необходимата форма. С неговото идване в тима, с пристигането на Валтер Рама, с подобряване физическото състояние след операция на Владислав Александров, ЦСКА има варианти, може да покажем различни схеми на игра. Дори сега и Теодор Тодоров се появи в игра след операция, възстановява се сравнително добре. Не форсираме нещата защото разполагаме с центрове, които на този етап могат да помогнат в мачовете. Това е положително за нас. Ходихме на няколко турнира и на тях използвахме различни видове схеми и състезатели. Ще дойде времето и на Теодор Тодоров да се върне на игрището.

Ще се играе и срещу УНСС. От всеки един мач трябва да се извлече някаква полза. Разликата в нивото обаче е много голяма и аз не мисля, че по този начин с включването на 12 отбора в Суперлигата и такива отбори, които отстъпват във всяко едно отношение, се помага за развитието на волейбола.

Определено отборът на Пирин Балканстрой (Разлог) прави заявка за достойно представяне и за фактор във вътрешния шампионат с тези трансфери, които са направили. Тези момчета тепърва ще намират себе си, ще имат добра сработка. Според мен са много малко отборите, които ще излязат сухи от тази зала!