Един от най-добрите млади специалисти в работата с подрастващи във волейбола се завърна в Левски София.

Добромир Лазаров отново е част от клуба след три годишно отсъствие и ще работи активно с отборите за момчета.

32-годишният треньор бе главна движеща сила в академията на Радостин Стойчев и Матей Казийски.

През миналия сезон Лазаров изведе прекадетите на техния клуб до 5-о място във финалите на републиканското първенство. Той обаче предпочете да продължи работата си в Левски София, който има много амбициозна програма за работа с подрастващите, съобщават от Пресслужбата на клуба.

„Исках да се върна в този клуб, защото виждах изключителен професионализъм в работата на Владо Николов и особено личния пример, който предава на състезателите. Впечатляваща е неговата работа и отделеност в развитието на клуба. Хареса ми това, че се допълваме и имаме общи виждания за работата и развитието на подрастващите формации. Изключително бързо и добре се сработваме и с останалите колеги. Моята цел е да помогна Левски София да е там където му е мястото - на върха на почетната стълбичка”, заяви Лазаров. 

Той вярва, че отдадеността в работа ще помогне за развитието на следващите професионални и национални състезатели.

„Щастлив съм, че имам честа да нося на гърдите си името - Левски. А всички деца, родители и колеги ми помагат да се чувствам още повече на мястото си”, добави бившият волейболист на Славия.

Още в началото на треньорската си кариера Лазаров бе помощник-треньор в мъжкия отбор на „сините”. През сезон 2011/2012 Добромир е асистент на Георги Петров и тимът взе купата на България.

От 2014 г. започва да работи и с отборите за момчета до 15 г. на „сините”, с юноши младша и юноши старша възраст. Печели съответно бронзови, сребърни и златни медали от републиканските първенства.

Паралелно с работата си в Левски, класира момичета на Божур Волей до 13 г. на републикански шампионат, където стигат до бронзовите медали.

Лазаров се е занимавал и с организирането на национален шампионат за подрастващи по плажен волейбол, Национална любителска волейболна лига, училищен градски шампионат по волейбол към Столична община, летен спортен лагер за деца от цяла България. Бил е и технически организатор на европейското първенство по плажен волейбол до 22 г. в България.