„Волейболистките на Казанлък Волей излизат на финала срещу ЦСКА напълно спокойни, необременени психически. Нашите момичета ще играят без напрежение, ако напрежение има в друг отбор – то си е за тяхна сметка”. Това заяви изпълнителният директор на „розите” Деко Григоров преди днешния първи финален мач на тима му срещу ЦСКА.

В спора за шампионската титла казанлъчанки, които са абсолютни дебютантки в женския волейболен елит, излизат срещу настоящите шампионки от ЦСКА – Демакс (София) в тяхната зала „Васил Симов”, днес в 17:30 часа, в столицата.

„Интиргата очевидно е голяма, защото и залогът е твърде голям. Смятам, че двата отбора са равностойни. Ние не се притесняваме, ще играем нашата си игра и ще бъдем освободени психически, пък каквото стане. Видя се, че  можем да бием всеки отбор у нас, знаете, че апетитът идва с яденето. Искрено се надявам на обективно съдийство. Излизаме пределно мобилизирани и мотивирани, дано само да имаме спортен шанс”, допълни Григоров.

Шефът на „розите” призова за мощна подкрепа на феновете от Казанлък, които се очаква да напълнят столичната зала „Васил Симов” довечера.

Казанлък Волей и ЦСКА за първи път в своята клубна история излизат един срещу друг в спор за титлата при жените.

Като е известно волейболистките на Казанлък Волей се абсолютен дебютант в женското волейболно първенство, като за първи път във волейболната си история "розите" имат свой представителен женски отбор.