Волейболистите на ЦСКА Иван Тасев и Светозар Иванов дадоха специално съвместно интервю за Дарик радио. Само няколко часа след спечелването на титлата от волейболния тим, двамата споделиха, че единственото нещо, което е липсвало в Бургас, след последния финален мач срещу ЛукОйл Академик е била тържествеността, която обикновено се дължи на медалите и купата, която шампионите заслужават.

Иван Тасев: „Трудно се става шампион - с много работа през последните месеци и с максимум концентрация във финалните мачове. В ЦСКА всичко ми допада – момчетата, отбора, целите, организацията. Колкото до бъдещето ми, първо трябва да приключи този сезон, след това има три месеца през лятото, в които ще обмисля кое е най-доброто за мен.

Светозар Иванов: „Допаднаха ми целите, които бяха поставени пред мен, както и екипът и затова приех да играя в ЦСКА. Аз за себе си не съм се изчерпал и продължавам да се доказвам. Ако не съм се изчерпал и получа покана, бих се състезавал за националния.”

Иван Тасев: „Радвам се, че резултатите вече започват да идват, защото ЦСКА е едно голямо име и съм щастлив, че мога да играя за такъв клуб. Колкото до финала, получи се малко така, не можахме да се израдваме напълно. Друго е по време на мача да гледаш масата с медалите и купата и след като завърши всичко да се събере отборът и да подхвърли треньора. Малко се загуби тържествеността.

Светозар Иванов: „Като станеш шампион връчват купа и медали, а вчера целият отбор си тръгна, би трябвало да се зачете победата, но това е решение на федерацията. Както каза и капитанът, малко изчезна тържествеността заради липсата на купа и медали.”

Иван Тасев: „За мен Александър Попов е един много трудолюбив човек, отдаден изцяло на отбора и ЦСКА. И на него съм го казвал, че завиждам за неговия хъс и оптимизъм. Той винаги е казвал, че не след дълго ще достигнем върха, както се е получи. Разбира се, че червените са номер 1.”

Светозар Иванов: Имахме бас със Стойко Ненчев за това кой ще направи повече блокади. Той е амбициозен и в мое лице намери сериозен конкурент, което даваше сериозен стимул и за двамата. Страшен професионалист е. Мисля, че се справя много добре. Мисля, че по този начин, по който продължаваме да играем така и ако запазим този му вид, ще се представим добре в Европа. Има перспектива в този тим.”