Доста нетрадиционно - в самолета за България, посрещна своя рожден ден старши треньорът на женския волейболен отбор на Марица Иван Петков. Младият волейспец навърши 32 години вчера на път от Финландия, където девическият национален отбор на страната ни имаше мач от европейския клубен турнир за „Чалъндж къп”.

Петков, който е помощник-треньор на девическите националки, се отчете подобаващо с щедра почерпка на крак още на летището в Мюнхен, където българската група имаше близо 2-часов престой, преди полета за София.

Мобилният телефон на Ванката почервеня от звънене през целия вчерашен ден с многобройни честитки и пожелания от приятели и близки за ЧРД, а роумингът който наставникът ще трябва да плати със сигурност ще надхвърли сума поне за още няколко почерпки.

Петков остави купона по случай своя празник за днес на родна територия, за когато е приготвил здрава почерпка във волейболния клуб.

Възпитаничките му от ВК Марица пък са му приготвили страхотна изненада за рождения ден на наставника. „Да, наистина ще има голяма изненада за нашия треньор. Какъв подарък обаче ще му подарим го пазим в строга тайна, за да бъде настина изненада. Дано да си е приготвил обаче поне една хавлия, защото ще го поизкъпем за здраве”, закани се лидерката на маричанки Марина Ковачева.

В отсъствието на старшията Иван Петков, тренировките в Марица бяха поверени на кондиционния спец Стойко Цонов.