Шампионът Хебър победи лесно с 3:0 (25:19, 25:17, 25:21) у дома Дея спорт във втората полуфинална среща от мъжкото волейболно първенство. Отборът от Пазарджик води с 2:0 успеха в серията, а третата среща ще се проведе на 18 април в Бургас.
 
Домакините поведоха лесно с два гейма разлика, като Дея спорт не успя да се противопостави на силното представяне в атака на Хебър. В третата част пазарджиклии също имаха преднина от 8:6 и 16:14, за да приключат срещата при 25:21 след ас на Гьорги Гьоргиев и малко повече от един час игра в зала "Васил Левски".
 
Тодор Алексиев беше най-резултатен за победителите със 14 точки, а неговият съотборник Якопо Масари добави още 13 точки. Георги Петров завърши с 12 точки в полза на Дея спорт.
 
"Играхме добре в защита и на контраатака. Ще се концентрираме върху третата среща. Тренираме, за да намерим ритъма ни. Сега ситуацията е различна. В Бургас ще бъде различен мач в сравнение с тези, които вече изиграхме там по-рано през сезона", заяви след двубоя треньорът на победителите Камило Плачи.