Волейболният шампион Хебър Пазарджик се разделя с двама състезатели. Разпределителят Гьорги Гьоргиев поема в нова посока, а диагоналът Дейвид Кръстев ще бъде преотстъпен на друг отбор, съобщиха от тима на официалната си страница във Фейсбук.

Гьоргиев и Кръстев прекараха изминалата кампания с екипа на "тигрите", в който отборът постигна „златен“ требъл, триумфирайки с титлата на страната, Купата и Суперкупата на България. Шампионите направиха и исторически пробив в Шампионската лига, класирайки се без проблем за групите на турнира и завършиха в топ 10 на европейския елит.

Гьоргиев пристигна в Пазарджик от полския Алурон Вирту Варта Заверче. Играл е и в първенствата на Турция и Франция, където е избран за най-Добър разпределител. Престоят му в Хебър бе втори в родния елит, след като звездата му изгрява в Марек Юнион-Ивкони, в който се подвизава шест години и вдигна няколко трофея.

Дейвид Кръстев пък бе забелязан от ръководството на пазарджишкия тим след успешен сезон с Дунав Русе. Той е продукт на школата на Пирин Разлог, като е защитавал и цветовете на Арда Кърджали. Преди дни шампионите се разделиха и с и канадското острие Брадли Гънтър.

Ръководството на Хебър благодари на двамата за приноса им за страхотния сезон и „златния“ требъл, като им пожелава успехи в бъдещото им развитие.