Шампионите от Хебър (Пазарджик) и Нефтохимик (Бургас) се класираха за полуфиналите в мъжкото волейболно първенство на България. И двата състава спечелиха днешните си гостувания срещу Добруджа (Добрич) и ЦСКА, с което записват и втори победи в сериите.

Шампионите от Хебър тотално доминираха при гостуването си в Добрич и в нито един от трите гейма на позволиха на добруджанци да преминат границата от 20 точки и спечелиха с 3:0. На полуфинала те чакат победителя от двойката Пирин (Разлог) – Дея Спорт (Бургас), в която втората среща е утре.

Най-резултатен за Хебър (Пз) беше Брадли Гънтър с 16 точки (3 аса), Якопо Масари пък добави 13 точки. Ветеранът Виктор Йосифов вкара 11 точки, в това число 7 от блокада.

В София тимът на Нефтохимик направи два обрата, за да докаже по-високата си класа и да победи с 3:1 гейма. Армейците поведоха с 1:0 гейма, но след това гостите обърнаха. ЦСКА можеше да вкара срещата в тайбрек и оттам да търси изравняване на общия баланс, но Нефтохимик отново демонстрира характер. ЦСКА поведе с 22:20, както и с 23:21. Старши треньорът на бургазлии Николай Желязков взе прекъсване, направи една смяна и измъкна победата с 3:1 гейма.

Най-резултатен за Нефтохимик беше Юлиус Фиркал с 20 точки, Николай Учиков прибави 17. Венцислав Рагин направи 5 блокади, а общо приключи с 10 точки. За тима на ЦСКА eгипетската звезда Хайкал Реда вкара невероятните 33 точки , а Георги Татаров прибави 16.