Старши треньорът на Габрово Любомир Герасимов заяви след победата на неговия тим над словашкия Волей Тийм (Братислава) с 3:0 (25:21, 25:15, 21:25), че се надява неговите възпитаници да стигнат, колкото се може по-далеч в Европа. Специалистът даде специално интервю за Гонг след успеха, като сподели своя анализ за срещата.

„Не беше лесно, резултатът не отразява това, което наистина се случи. Имахме притеснения, не познавахме отбора и се видя, че са ни разузнали много добре. Противодействаха добре на нашите атаки. От там дойде цялото притеснение в първия гейм. Но момчетата показаха характер, бяха много концентрирани, особено при играта на начален удар – за 3 гейма имаме само 3 сбъркани начални удара. От там дойде разликата. През втория и третия гейм вече намерихме правилния начин за противодействие“, започна Герасимов.

„Не мислим към момента за осминафинал. Надяваме се само да изиграем следващия мач на високо ниво. Нямаме симпатии към никого от противниците ни. Ние в Европа се надяваме да стигнем, колкото се може по-далеч. Надявам се и на късмет“, каза още Герасимов.

„Към момента селекцията е завършена, ако след Нова година получим добра оферта, може и да пуснем някого, но той ще бъде подобаващо заменен“, завърши Герасимов.