КВК Габрово (Габрово) направи гигантска крачка към втория кръг от мъжкия турнир за Купата на ЦЕВ. В първи мач от първия кръг българският вицешампион съкруши своите домакини от словашкия Волей Тийм (Братислава) с 3:0 (25:21, 25:15, 21:25) и ще се нуждае от само два гейма пред своята публика в зала Орловец, за да се класира напред, съобщава bgvolleyball.com.

Габровци не успяха да удържат първоначалния си аванс от три точки при 6:3 и на техническото прекъсване домакините вече водеха с една точка. След 10:8 българският вицешампион отново успя да обърне резултата в своя полза със серия от 5 поредни точки при сервиси на Станислав Петков. Волей Тийм възстанови равенството при 16:16, но последва нова серия от точки за КВК благодарение на отличната игра на българската блокада за 20:16. Последната точка в гейма също дойде от успешна единична блокада за крайното 25:21.

Вторият гейм бе равностоен до 6:6, след което КВК дръпна с две точки на първото техническо прекъсване. На второто авансът на българите вече беше 3 точки. Последваха още 5 поредни точки при сервиси на Красимир Гайдарски, които отказаха Волей Тийм да се бори за гейма, който бе затворен при категоричното 25:15 за Зелените.

Третият гейм протече по подобен начин. След 5:3 за словаците, серия от четири точки обърна резултата в полза н южноевропейския тим. Момчетата на Любомир Герасимов не изпуснаха водачеството до края на гейма и, въпреки че домакините положиха доста усилия да се върнат в мача с подобрена блокада, преднината на КВК продължи да набъбва, за да се стигне до ново 25:15 и 3:0.

Топреализатор на мача стана българският диагонал Минчо Минчев с 15 точки. Станислав Петков добави 13 точки, колкото имаше у най-резултатният играч на Волей Тийм Ярослав Лех.