Отборът на  КВК Габрово (Габрово)  победи Арда (Кърджали) с 3:0 (25:22, 25:19, 25: 21) в последния мач от четвъртфиналите на Купа България при мъжете, който се игра в габровската зала Орловец пред около 600 зрители.

След този успех отборът на Габрово се класира за полуфиналите на надпреварата, на която е домакин, като утре, 12 февруари (вторник) ще има за съперник тима на ЦСКА , отстранил след петгймова битка Пирин Балканстрой (Разлог). Съставът на Арда пък напуска турнира.

Очакванията за поредна оспорвана среща в днешния ден, в който имаше две петгеймови битки не се оправдаха напълно, като домакините не позволиха кърджалийци да ги изненадат. Гостите демонстрираха възможности в първия гейм, като имаха предимство. След добър сервиз на Павел Душков те поведоха, като поддържаха преднината си до 9:6. Габровци обаче успяха да стопят пасива, като последва равностойна игра. В края на гейма, след поредното равенство 21:21, грешки на кърджалийци дадоха предимство на домакините 24:22, като габровци затвориха гейма след аут на съперника.

След втора част, преминала под водачеството на домакините, в третата гостите отново притесниха габровци като поддържаха равенство до 14:14. В този момент грешка от сервис на волейболистите от Арда, последвана от аут в атака даде две точки аванс на габровци, което предреши гейма. Домакините запазиха актива си, устояха на съпротивата на съперника и затвориха мача с чиста победа.

Информация на bgvolleyball.com