Отборът на ЦСКА победи Пирин Балканстрой (Разлог) с 3:2 (23:25, 25:16,  29:27, 20:25, 15:11), в третия мач от четвъртфиналите на Купа България при мъжете, който се игра в габровската зала Орловец.

Така “червените” се класираха на полуфиналите, където утре 12 март ще срещнат победителят от двойката КВК Габрово (Габрово) – Арда (Кърджали). Тимът на Пирин пък отпада от по-нататъшната надпревара.

С наближаване на часа на домакинския мач (последен по програма) зала Орловец започна да се изпълва, като над 500 зрители наблюдаваха мача. Равностойността на съперниците доведе до втора петгеймова битка в четвъртфиналите, след като по-рано през деня Нефтохимик 2010 отстрани Левски Волей след повече от два часа игра.  Благодарение на опитните Ивайло Стефанов и Петър Кирчев, които поеха тежестта в атака, отборът на ЦСКА поведе с 2:1 гейма, но в четвъртата част пиринци отново се вдигнаха на щурм и взеха инициативата. Треньорът Александър Попов даде почивка на Стефанов, а волейболистите от Разлог удържаха преднината си и спечелвайки частта, доведоха до равенство  2:2 гейма.

В тайбрека “червените“ имаха преимущество от началото, като поведоха с 4:3, а след три поредни грешки на пиринци в атака, армейците увеличиха преднината си на 7:3. Въпреки, че волейболистите от Разлог се съвзеха и намалиха пасива си до 10:11, в крайна сметка “армейците” успяха да удържат фронта и да спечелят тайбрека, а с това да се поздравят  крайната победа.

Реализатор за ЦСКА стана Ивайло Стефанов с 21 точки, а Велизар Кьосев добави 18 за победата.

За Пирин най-резултатен бе Йордан Желязков с 31 точки, а Благовест Катранджиев завърши със 17 точки.

Информация на bgvolleyball.com