Редно ли е волейболният шампион на България при мъжете да не получи Купата си след победа на терена? Цялата ни работа е такава, но след като никой не протестира, значи е в реда на нещата.

Финалът тази година е ЦСКА - ЛукОйл Нефтохимик. Миналогодишният шампион ще защитава титлата срещу безспорният лидер през сезона. Босовете на Националната лига взеха решение награждаването да бъде преди старта на турнира за Купата на България във Варна. Нищо, единият финалист е от София, другият от Бургас. Не се ли обезличава така потта на терена и радостта на волейболисти и фенове?! Като след дъжд качулка, Купата ще бъде връчена на неутрален терен. О.К. Безредици със сигурност няма да има, но тържеството ще е изкуствено, като целувка през стъкло.

Протести обаче няма, очевидно шефовете и на двата клуба нямат нищо против или просто не са се замислили. Само че, истинските червени приятели на волейбола чакат вече 10 години този трофей и, ако избраниците на Сашо Попов победят, то къде ще е материалният израз на успеха…За ЛукОйл дублирането на успеха ще е също безспорен връх, само че, без трофей. Той ще дойде по-късно, преди следващото състезание, когато страстите вече ще са утихнали и емоцията няма да е същата.

Дори в кипърското волейболно първенство при жените дават Купата след победата на терена, вижте радостта и усмивките на двете българки Диана Филипова и Мария Йосифова. Така е редно! Не и у нас. Жалко, че научихме на волейбол кубинци, италианци, гърци, турци, кипърци, испанци и т.н., и т.н….

Традициите не са това, което бяха!