ЦСКА ще дебютира в Шампионската лига с ново класно попълнение. „Червените” взимат европейския шампион за 2007 година Рафаел Паскуал Кортес.

Тук става дума за волейболен супертрансфер!

Волейболният ни шампион привлече посрещача Паскуал, който е екс-капитан на испанския национален отбор, №1 на Стария континент за 2007 година под ръководството на Андреа Анастази, MVP на Световното първенство през 1998 година, първият носител на истинския Орден на спорно майсторство, двукратен участник на Олимпиада ( през 1992 и 2000), два пъти носител на приза най-добър реализатор в Серия А1.

Има над 300 официални и още толкова приятелски мача с националната фланелка.

На клубно ниво е играл в Испания за Аточа, Палма де Майорка, Барселона, Алмериа и Уникаха, в Италия за Банка де Сасари Антиоко, Латина, Вибо Валентина и Перуджа и 5 сезона за Куньо. Във Франция носи екипа на Поатие, има една година в Япония – от 2000 до 2001 в Панасоник Осака, през 2005 е в Гърция, после в Пуерто Рико, а последните два години се подвизава в Серия А2 на Италия в тима Матердомини Волей Кастелана Гроте.

На Апенините има по два пъти извоювани Купа и СуперКупа на Италия, има още две Купи на Купите, две СуперКупи на Европа и една Купа ЦЕВ.

194-сантиметровият Рафаел е роден на 16 март 1970 година в Мадрид, започва да третира волейбол на 15 години.

Рафаел има три прякора: Ел Торо – Бика, Ел Мачо – Мъжкаря и Ел Леон – Лъва. Испанските фенове са го оприличавали и като „Марадона на волейбола”. В цялата си кариера носи №1 в отборите, изключение прави само престоя му в Латина – там е с №17.

Представянето на Рафаел Паскуал като играч на ВК ЦСКА ще бъде утре сутрин в присъствието на президента на „червените” Георги Георгиев и старши треньора Александър Попов.