Националката Емилия Димитрова се завръща в Турция, съобщава volleyball.it.

През новия сезон волейболистката, която играе на поста диагонал, ще се състезава за ПТТ Спор (Анкара). Тя е едно от трите нови попълнения на тима, заедно със Семра Йозер (от Айдън ББСК) и Су Зент (от Кузейбору Аксарай).

Димитрова, която прекара втория полусезон в шампиона Марица (Пловдив), се е изявявала два пъти в южната ни съседка - през 2012 г. в Йешилюрт, и 2017/2018 в Бурса ББСК, с който стига до финал в европейския клубен турнир за Купата на претендентите.

Тя започва кариерата си в българския Славия (София) и е играла още за Волей 2004 Томис (Констанца, Румъния), с който става национален шампион и носител на националната купа, Йешилюрт (Истанбул, Турция), Имоко Волей (Конеляно, Италия), с който стига до финали за титлата и суперкупата на страната, Палаволо Скандичи (Скандичи, Италия), НЕК Ред Рокетс (Кавасаки, Япония), с който става национален шампион.

За ПТТ през изминалия сезон играха други две националки - Гергана Димитрова и Нася Димитрова. Отборът от турската столица приключи на деветото място в класирането.