Отборът на Добруджа продължава да притиска лидерите в мъжкия волейболен шампионат. Добричлии записаха шестата си победа от старта на кампанията, като подчиниха на собствен терен силния тим на Пирин Разлог. 

При това "зелените" бяха повече от убедителни. Те надделяха с 3:0, като в различните геймове резултатът беше 25:22, 25:13, 25:17 в полза на победителите, които си тръгнаха с пълен актив от три точки след тази неравностойна битка. 

Интрига имаше само в първата част на мача. В нея гостите от Разлог успяха да поведат за кратко, но така и не удържаха аванса си, което в крайна сметка се оказа решаващо за успеха на Добруджа. Оттам-нататък на терена имаше само един отбор.

Добричлии съсипаха съперника във втория гейм с 12 точки разлика, а в третия се поразтъпкаха за 25:17 и комфортно затвориха мача в своя полза. И така взеха пълния актив от тази битка. 

След нея те вече са с 21 точки на третата позиция, на три зад втория ЦСКА и на четири зад лидера Хебър. Пирин Разлог остава на седмата позиция с 12 точки, но може да падне и надолу в зависимост от останалите мачове от кръга.