Волейболистите на Добруджа са само на една победа от историческа първа титла на България, след като отново поведоха във финалния плейоф от Суперлигата. В мач номер 3 срещу Монтана пред пълните трибуни на зала "Добротица", момчетата на Мирослав Живков бяха повече от категорични и спечелиха с убедителното и авторитетно 3:0 (25:20, 25:16, 25:18).

Така добричлии поведоха с 2:1 в серията, в която се играе до три победи от пет срещи и още в неделя могат да триумфира със златните медали, ако спечелят и мач номер 4, отново в зала "Добротица".

Волейболистите на домакините поведоха с бързо 4:0 след серия от начални удари на Алекс Грозданов, но отговорът на Монтана бе мигновен. На сервис застана Трифон Лапков и след няколко силни начални удара пасивът бе стопен и гостите дори поведоха с 6:5.

След техническото прекъсване домакините от Добрич отново успяха да направят разлика (13:9), а на терена за Монтана се появи Симеон Александров на мястото на Златко Кьосев. Добруджа удържа аванса си и поведе с 1:0, след като последната точка бе фиксирана от грешка от сервис на Симеон Александров.

Във втория гейм Добруджа 07 успя да се откъсне с две точки при първото техническо прекъсване, а след това отличната им блокада направи разликата. В края зрителите видяха и вдъхновена игра на домакините в защита, като Димитър Маринков спаси една топка по зрелищен начин с крак до мрежата. В крайна сметка, добричлии направиха 2:0 след 25:16.

В третата част домакините от Добрич не отпуснаха газта и продължиха с инерцията от първите два гейма, която им даде комфортна преднина от 15:11. Аванс, който се оказа достатъчен за изразителния им успех в мач номер 3 от финалната серия.