Националният отбор по волейбол на България за девойки до 19 години загуби от Италия с 0:3 гейма в полуфинален мач за разпределение на местата във втората четворка на европейското първенство. Родните представителки ще играят срещу Германия за 7-8 място в крайното класиране.

Треньорът на волейболистките Димо Тонев беше много ядосан от поражението срещу "адзурите":

"Разликата между нас и Италия бе неизпълнението на тактическите указания. От другата страна италианския треньор им даваше задачи - къде да бият сервис, на кой да скачат, къде да подава разпределителката и те изпълняваха много точно. Допускаха технически грешки и те, но изпълняваха заданията."

Аз им казвам на моите състезателки бийте сервис например в зона пет, те си бият където си искат. Не изпълняват. Това е разликата. Нека всеки сам да си направи изводите. В третия гейм се видя, че имаме сили, че нашите могат да забиват много силно. Ако не са подготвени, ако са уморени, могат ли да забиват така? Моника Кръстева и Алекс Миланова щяха да ги прескочат на мрежата. Само че пак не успяхме. Като няма мислене има блокаж."

"Срещу един отбор, който нищо не игра в този мач. Съперник, срещу който в първия гейм, до 15-та точка половината точки бяха от наши грешки. След всеки мач се събираме се и правим анализи. Къде сме сгрешили, защо сме сгрешили, как следващия път да не грешим. Ние какво правим - повтаряме едни и същи грешки", обясни Тонев.