Едногодишен договор с Марица (Пловдив) подписа волейболистката Десислава Николова. 

25-годишната посрещачка ще подсили "жълто-сините" за предстоящото им участие в Шампионската лига и при защитата им на златния дубъл в България.

През лятото Николова представляваше Марица и в плажния волейбол като партньорка на Симона Николова, а сега вече е част и от волейболния тим на пловдивския клуб.

Деси Николова акостира в Града под тепетата от Серамиксан Спор (Тургутлу), където игра през последните два сезона. Тази пролет турският тим завърши на осмо място в най-силното национално първенство в света. 

Освен в шампионата на Турция, волейболистката от школата на Славия (София) е играла още в първенствата на Австрия и Италия, както и в Средноевропейската лига. Със Славия Деси е печелила Купа България - през 2007 година.

Новата състезателка на Марица е играла за националния отбор на България, както в зала, така и на пясъка. Тя не е викана при Трикольорките откакто селекционер е Иван Сеферинов, но бе част от успешните игри на Лъвиците при предишните четирима треньори – Марчело Абонданца, Иван Петков, Владимир Кузюткин и Драган Нешич.

“Щастлива съм да съм в този отбор! Благодаря за доверието на треньорския щаб и ръководството на Марица”, заяви Десислава Николова пред volleymaritza.bg. 

“Нещата, които ме накараха да избера този тим, са отношението и професионализмът от страна на целия клуб. Надявам се да постигнем всичко, което сме си поставили като цели за новия сезон. Най-главното за мен е да дам всичко от себе си, за да помогна за постигането на тези цели и за развитието на клуба.”