Два мача в Ефбет Супер Волей сложиха край на осмия кръг в мъжкия ни елит. Монтана Волей се справи с Локомотив Пловдив, а Дея спорт Бургас надви ЦСКА София. След приключването на осми кръг, Пирин Разлог продължава да е на върха във временното класирне с осем победи от осем мача и 23 точки. На втора позиция е Хебър Пазарджик, с 21 точки в актива си, но с мач по-малко.

В Бургас Дея спорт надделя над ЦСКА с 3:1 (25:16, 21:25, 25:18, 25:17). Бургазлии стартираха по-уверено в мача, повеждайки от самото начало на първия гейм. ЦСКА обаче отвърна бързо на удара, грабвайки втория сет, този път контролирайки нещата на терена. Третият гейм започна оспорвано, но след 12-ата точка домакините, водени от Георги Братоев, се откъснаха и поведоха с 2:1. Вдъхновени от положителния резултат, домакините грабнаха и четвъртия гейм. Братоев се окичи с приза за най-полезен играч, а най-резултатен стана Виталий Василев с 23 точки. За ЦСКА Реда Хайкал отбеляза 21.

В Пловдив местният Локомотив отстъпи с 0:3 (14:25, 19:25, 17:25). Гостите стартираха силно в мача и поведоха със 7:1 в първия гейм, показвайки надмощие в атака. Локомотив от своя страна се бореше да намери своя ритъм и допусна грешки, които повлияха на крайния резултат. Въпреки че Монтана също загуби концентрация за миг, това не попречи на състезателите на Даниел Пеев да отворят мача в своя полза. Вторият гейм беше по-оспорван до деветата точка, след което, водени от Димитър Калчев, гостите взеха инициативата. Запазвайки добрия дух, Монтана успя да се поздрави с крайния успех. Най-резултатен стана Радослав Попов от Монтана Волей с 10 точки.