„Добър жребий, такъв бе първият коментар на президента на българската федерация по волейбол инж.Данчо Лазаров, след като тимът ни се падна със Сърбия, Испания и Словения в група А на олимпийската квалификация в София през май.

„Само крайната победа изпраща един единствен тим на Олимпиадата. Уверен съм, че българският тим ще успее да се класира за игрите. Нямах предпочитания дали да се паднем със Сърбия и Италия в един поток, защото единствено исках, а и то стана, да не играем със Словакия в първата фаза. Защото най-вероятно точно с тях ще играем на полуфиналите, но нека първо да стигнем до тях.“

„Сигурен съм, че ще има напрежение в играчите, защото е голяма отговорност да си домакин и да играеш пред родна публика. Те са професионалисти с голям опит и не мисля, че това ще има изиграе голяма роля. Всичко е напред по отношение на организацията на домакинството, за което претендираха много държави, а предимството на домакина е безспорно. Предстои ни много работа до самия турнир“, коментира Лазаров след жребия.