Настоящият волейболен шампион ЦСКА записа трети успех от три мача за сезона, след като надигра Пирин Разлог с 3:1 гейма (28:30, 26:24, 25:18, 25:21) за 101 минути в мач №13 от родната Национална лига.

В залата на „червените” „Васил Симов” обаче на моменти публиката на гостите скандираше „Дузпа, дузпа”. Това бе породено от някой съдийски отсъждания.

Стана ясно също така, че „червените” ще играят на 100% мача си от Шампионската лига с полския Ченстохова през декември в зала Христо Ботев.

Тимът на Александър Попов не показа истинската си игра, а за сметка на това момчетата на Мирослав Живков, напълно освободено се представиха като достоен съперник.

През първия гейм домакините имаха предимство в резултата, въпреки множеството догонвания от гостите. На прекъсванията ЦСКА водеше с 8:6 и 16:14 точки. Шампионите пък също имаха гейм-бол при 24:23, но Филип Майо сервира в мрежата. Най-големият аванс за Пирин бе при 18:16 и 22:20, изпуснаха четири възможности да затварят гейма, но успяха от пети опит. Най-голям принос за това имаха Максимилиан Гончаров, Франсиско Сотелдо и Станислав Петков. Именно Балки се разписа за 29:28, ЦСКА организира атака в аут и така Пирин поведе с 1:0 гейма след 30:28.

Втората част бе също така равностойна, но най-вече до първото техническо прекъсване – 8:7. След това Стойко Ненчев и Бойко Бонев записаха асове, Филип Майо бе по-съсредоточен, Светозар Иванов бе отличен на мрежата. След грешки и липса на концентрация Пирин губеше на прекъсването с 9:16. Иван Колев направи резултата 19:12, гостите отговориха с четири поредни точки. Рафаел Паскуал се появи на полето, въпреки скорошната си контузия при 22:18 на местото на Бойко Бонев, а червените имаха гейм-бол при 24:22, а в крайна сметка взеха частта чак при 26:24. На няколко пъти се стигаше до бурни оспорвания на съдийските решения на Милан Тодоров и Илия Пенков.

Бърз бе третият гейм, в който ЦСКА победи с 25:18. асове направиха Иван Колев и Николай Найденов съответно за 8:4 и 11:6. Започналият за първи път този сезон като титуляр разпределител на ЦСКА Николай Найденов показа отлична игра и пласиране. Теодор Тодоров пък влезе резерва и той след контузия при 19:14 за армейците. Майо и Светозар Иванов затвориха частта след точки за 25:18.

И в четвъртия гейм „червените” допуснаха доста грешки, но най-видими бяха тези от сервис. Частта бе открита от три точки на кениеца Майо, Светозар Иванов и Иван Колев също се разписаха, за да може ЦСКА да вземе първото техническо прекъсване с 8:4. На паузата от сектора на гостуващите фенове се чуха най-силно виковете „Дузпа, дузпа”. До изравняване не се стигна, като Пирин бяха само на точка – 9:10, 10:11, 11:12,12:13. отново Майо са разписа за 16:12, Ники Найденов му помогна за 17:12. Както в предишните две, така и в края на тази част се появи Рафаел Паскула. Капитанът на „червените” и европейски шампион с Испания влезе на мястото на Бойко Бонев при 21:18 и излезе точка преди края на мача. Финалът на срещата под №13 във волейболната ни Суперлига дойде след 25:21 и 3:1 гейма за ЦСКА.

Най-резултатен в мача бе Филип Майо с 25 точки, за Пирин Максимилиан Гончаров постигна 15.

За Пирин от състава отсъства Михайл Вуре. Играчът от Беларус не е картотекиран за този ½-сезон, тъй като се очаква интерес от чуждестранни клубове за него. Ако за Вуре не се получи добра оферта, то той ще продължи да играе в Разлог.