ЦСКА може да се изправи срещу свой играч при дебюта си в Шампионската лига. Има вариант червените да срещнат в даден етап от надпреварата Ивайло Барутов, който е от школата на армейците и следващия сезон трябва да бъде част от френския Бове. 31–годишният нападател за последно игра в Турция, гръцкия Ламия и Иран. Българинът се очакваше да подсили новата в италианската Серия А1 Вибо Валенсия, но там отиде Венци Симеонов. Според френските медии 198-сантиметровия Барутов е подписал официално договор с Бове за сезон 2008/2009.

Европейската волейболна конфедерация обяви пълния списък на отборите участници в предстоящото издание на Европейската Шампионска лига. България се завръща в най-престижния клубен турнир на Стария континент с първенеца ЦСКА, който заема едно от местата след избор на борда на ЦЕВ.

Другите две уаилдкарти получават Витория (Португалия) и Искра Одинцово (Русия). С най-голям брой клубове н Шампионската лига са Италия и Русия.

Към момента преди жребия за груповата фаза на 4 юли във Виена, са възможни най-много четири български дербита. ЦСКА може да срещне съставите с българско участие на Итас Диатек Тренто (Матей Казийски и Красимир Стефанов), Ираклис (Пламен Константинов), Бове (Ивайло Барутов). Ако Христо Златанов приеме офертата на Лубе Банка Мачерата или остане в Копра Пиаченца, то това заформя и четвъртото бг-дебри – ЦСКА срещу българина с италиански паспорт.

Настоящият европейски клубен шампион Динамо Транс-Казан вече ще носи името Зенит (Казан) по решение на генералния спонсор.

Списък на отборите участници във волейболната Шампионската лига сезон 2008/2009:

Италия – 3 квоти - Итас Деатек Тренто, Лубе Банка Мачерата и Копра Пиаченца

Русия – 3 квоти - Динамо (Москва), Зенит Казан и Искра (Одинцово)

Гърция – 2 квоти - Ираклис и Панатинайкос

Полша – 2 квоти - СКРА Белхатов и Честохова

Белгия – 2 квоти - Нолико Маасейк и КНАК Рузеларе

Франция – 2 квоти - ПариВолей и Бове

Испания – Портол Палма Майорка

Германия – Фридрисхафен

Австрия – АОН Хот Волей

Чехия – Чешке Будейовице

Холандия – Пиет Зоомерс Апелдорн

Турция – Фенербахче

Словения – Волей Блед

Сърбия – Цървена звезда

Португалия – Витория

България - ЦСКА