Шампионите от Лукойл Нефтохомик надиграха в морското дерби Черно море Баск с 3:0 гейма (25:14 25:22 25:26) и с 2:1 победи се класираха на полуфиналите.

Другата среща от предпоследния етап на плейофите на мъжкото ни волейболно първенство ще бъде вечното дерби между Левски и ЦСКА, както стана ясно по-рано днес, след като сините отнесоха с 3:0 Пирин Разлог..

В първия гейм на двубоя в Бургас концентрацията на шестицата на Северин Димитров в собствената му зала бе абсолютна и доведе до разгромна победа с 25:14 точки.

И във втората част домакините действаха устремно и резултатно на мрежата чрез атаки през центъра на национала Николай Николов и Стоян Самунев, а Мартин Пенев бе най-резултатен с 18 точки.

Гостите от Черно море бяха близо до успеха в третия гейм, в който поведоха с 21:18, а по-късно и с 25:24, но не издържаха психически и загубиха двубоя, а с това и четвъртфиналната серия.

След мача наставникът на шампионите Северин Димитров пък каза, че този успех е бил Рубикона за неговия тим. Той очаква Лукойол да се представи значително по-добре и с успех в полуфиналната плейофна серия срещу Марек Юнион Ивкони.

Първите полуфинални двубои са в събота, а се играе от три до пет победи.