Шампионът на България ЦСКА нанесе първа загуба на лидера и носителя на Купата на България ЛукОйл Академик в последния мач от волейболното първенство на страната. Така „червените” вече са с еднакъв актив с бургазлии – 6 победи и 1 една загуба.

С повече амбиция и координация тима на Сашо Попов срази тима на Академик с 3:1 гейма (23:25, 25:21, 27:25, 25:13). Пред препълнените трибуни на зала „Васил Симов” ЦСКА започна лошо срещата и с много грешки и отлична игра на гостите в лицето на Васил Стоянов, Андрей Николов и Младен Младенов, ЛукОйл взе първата част със заключителна точка на Петър Кирчев.

Нещата обаче се промениха и след мобилизация на Бойко Бонев, Филип Мейо и Рафаел Паскуал домакините изравниха за 1:1, подобриха играта си на блокада главно чрез Светозар Иванов и въпреки че губеха с 22:24, успешна атака на Мейо и ас на Иван Зарев донесе втори гейм в актива на „червените”.

Бургазлии загубиха настроението си и в четвъртата част не показаха играта си, с която до момента не бяха победени в шампионата. Отново две директни точки от сервиз на Зарев дадоха първото предимство от 5 точки за ЦСКА и затвориха мача след 25:13.

Най-резултатен в срещата бе Филип Мейо с 24 точки, 13 добави Бойко Бонев.

За ЛукОйл Младен Младенов се отчете с 16, а шампионът на Италия Васил Стоянов завърши с 15.

Мачът бе изгледан от Пламен Константинов, Евгени Иванов, Иван Тасев, Мартин Стоев, Данчо Лазаров, Сашо Везенков и други. Веднага след срещата „червените” волейболисти бяха привикани в счетоводството. Пред Гонг Александър Попов сподели, че националното либеро Теодор Салпаров ще се оперира през месец януари и ще отсъства от полето поне един месец. Заради тази хирургическа интервенция помощникът треньорът Даниел Пеев отново ще се върне на полето.

Това бе последен мач в България за календарната 2008 година. Единствената сбирка на волейболни фенове и звезди за 2008 ще бъде на 28 декември в Дупница, когато ще бъдат наградени волейболист и волейболистка на страната и ще се проведе бенефисът на легендарните братя Людмил и Найден Найденов с богата шоу програма, включително се очаква и Васил Найденов – Кеца.