В мач от шести кръг на Суперлигата Пирин (Разлог) бе близо да нанесе първа домакинска загуба на ЦСКА, след като в зала „Васил Симов“ в София водеше с 2:0 след 25:19, 25:19 и получи три поредни мачбола. Момчетата на Александър  Попов обаче показаха страхотен характер и взеха частта след драматичното 34:32, а след това и четвъртия гейм след 25:20. В тайбрека ЦСКА се наложи с 15:13.  Това бе пета поредна победа за тима от началото на сезона.

Началото на мача не бе никак добро за момчетата на треньора Александър Попов. Атаката на играчите на Пирин бе по-резултатна, а Червените допуснаха доста неточности в посрещане, пише bgvolleyball.com.

По подобен начин започна и втория гейм, в който гостите от Разлог се оттеглиха с преднина от три точки при първата техническа пауза. Феновете на Червените подкрепяха играчите на ЦСКА през цялото време, но и това не помогна и Пирин поведе с 2:0

В третата част гостите също бяха доста солидни на терена, докато в играта на ЦСКА имаше доста грешки. Все пак Червените показаха характер и успяха да поведат. Геймът вървеше доста равностойно, но в края гостите от Разлог получиха три мачбола. Те не успяха да се възползват и последва истински трилър, в който грешките от сервис валяха една след друга. Така докато се стигне до 34:32 за ЦСКА и намаляване на резултата.

Третият гейм подейства стимулиращо за домакините, които набързо направиха разлика в четвъртата част и определено подобриха играта си. При 20:15 Червените вече предусещаха тайбрека.

При 7:6 в тайбрека за Червените Бранимир Грозданов от ЦСКА получи някакъв проблем и бе сменен. Последваха доста емоционални мигове, в които двата отбора се дебнеха точка за точка. Гостите от Разлог дори поведоха с 13:11, но Червените успяха за пореден път в този мач да наваксат изоставането си. Главният съдия Илиян Георгиев дори показа пресилен жълт картон на треньора на домакините Сашо Попов. Според реферът треньорът на Червените е реагирал остро и затова е прибегнал до официалното предупреждение.

Това обаче не внесе смут в лагера на Армейците и те се поздравиха с победата и две точки за класирането. След края на мача феновете в зала Васил Симов дълго скандираха името на Сашо Попов, който дава мило и драго за любимия клуб.

Най-резултатен в мача стана Илиян Божков от Пирин, като той реализира 20 точки (1 ас, 2 блокади, 53 % в нападение). 17 добави съотборникът му Норман Недков (2 блокади, 50 % в атака), а капитанът Благовест Катранджиев остана с 16 (3 аса, 54 % в нападение).

За ЦСКА Красимир Георгиев заби 16 точки (1 блокада, 100 % в нападение). Капитанът Ивайло Стефанов добави 15 (3 блокади, 40 % в нападение), а 13 записа Бранимир Грозданов (1 ас, 2 блокади, 59 % в атака).

В другите мачове:

Левски – Нефтохимик 2:3

Добруджа – Марек Юнион Ивкони 0:3

Арда – Ботев 0:3

Монтана – КВК Габрово 2:3